Hartman's Speeltuin Zwolle
       
     
Peperbus Zwolle
       
     
Land Rover 110
       
     
Pompdagen in Schotland
       
     
FOTO VAN DE KOETJE'S OP DE GROENE WEIDE IN HEINO.
       
     
Landelijk gebied in het centrum van Heino!
       
     
Northampton
       
     
Prille Romantiek!
       
     
Hartman's Speeltuin Zwolle
       
     
Hartman's Speeltuin Zwolle

Foto van Hartman's Speeltuin aan de Wipstrikkerallee in Zwolle, waar opa en oma Hartman verschillende bedrijfsactivieteiten ondernamen om het grote gezin te voeden: Speeltuin, Café en Fietsenmakerij. Ik ken het pand alleen maar van de latere functie toen ik daar als kleuter op school zat. Helaas is het pand afgebroken om plaats te maken voor woningen. Erg jammer want het zou een zeer sfeervol pand zijn geweest als fotostudio voor Vincent Hartman Fotografie, momenteel gevestigd net even buiten Zwolle in Heino, gemeente Raalte.

Peperbus Zwolle
       
     
Peperbus Zwolle

Foto van de Peperbus in Zwolle. Voor een opdrachtgever uit het zuiden des lands heeft de fotograaf van StudioVHF de Peperbus gefotografeerd vanaf de Burgemeester van Roijensingel. De foto (niet afgebeeld) dient nu als wand decoratie op een formaat van 120x180cm.

Deze foto is gemaakt vanaf de Schuttevaerkade. Links in beeld staat Het Hopmanshuis aan het Rodetorenplein 15. Gebouwd in 1663 als handelsmagazijn van Claes Cock. De naam komt van Hopman Jannes Nauta die het pand in de 18e eeuw bewoonde. Ik ken het pand van het heerlijke en gezellige restaurant Xanders Bazaar dat nu in de kelder gevestigd is. Links ziet u ook nog een stukje van het voormalige terrein van de Schaepman lak fabriek. Alleen de gevel aan de Friesewal uit 1901 met de tekst 'De Volharding' blijft staan.

Land Rover 110
       
     
Land Rover 110

Op de 1e maart in 2014 hebben we weer eens lekker gespeeld met zand, water en auto-tjes. Wat dat betreft blijven mannen net kleine jongetjes, alleen de speeltjes worden groter. Onze geliefde Land Rover 110 CSW (2.5L 200 TDI) is weer een aantal maanden in full service en heeft ons alweer 10.000 KM's mogen vervoeren in alle comfort. Dus toen de fotograaf van STUDIOVHF van (bijna) aangetrouwde neef hoorde dat er op het oefenterrein van de Landmacht gereden mocht worden onder de auspiciën van 4x4Drenthe, hebben we na enige twijfel besloten weer eens te gaan terreinrijden. De Land Rover is na 7 jaar stilstand het dagelijks vervoer van de fotograaf en wordt weer regelmatig gespot in Zwolle en Raalte. Uit ervaring weet ik dat de onderhouds kosten aan zo'n 'auto' exponentieel stijgen als er veel mee in het terrein gereden wordt, maar ach een beetje zand en water kan geen toch kwaad? Het terrein in Havelte is ideaal voor de recreatieve terreinrijder, waar ik toe behoor. Het terrein naast de Johannes Post Kazerne ken ik nog vaag van de vele oefeningen die ik daar als een van de laatste dienstplichtigen heb mogen doen (inderdaad het 'man' maken is ze nooit gelukt) .

Er is een tijd geweest dat deze auto glom als een spiegeltje. Na een 109 V8 en een 110TD kochten we deze auto bij de specialisten van ETCoevorden en een half jaar later diende hij als onze eigen trouwauto. Overigens weet je dat je de goede garage hebt voor dit soort auto's als je een week voor de bruiloft terug komt van een ritje Pyreneeën met een kapotte versnellingsbak en deze binnen een week gereviseerd is!

Mijn voorbereidingen voor onze huwelijksdag (augustus 1998) bestond voornamelijk uit het toonbaar maken van onze auto voor de trouwreportage. Vlak voor onze vakantie hadden we al een pre-shoot gedaan met Juul in ons gebruikelijke kloffie, spiekerbokse, slobbertrui, Timberlands en Meindl's. Deze foto's zijn later in het trouwalbum verwerkt. Sindsdien was de auto niet schoongemaakt maar na 2 dagen wassen, stofzuigen, bij-verven en poetsen zag onze 110 er uit als nooit tevoren (en daarna nooit weer:). Verder maakte ik me absoluut geen zorgen over de trouwfoto's, want daar hadden we Juul de Vries voor, die dit bij wijze van hoge uitzondering voor ons wilde doen. Juul was destijds zijn tijd al ver vooruit en deed fotografisch gezien altijd waar hij zin in had (en doet dat nog steeds). Het werken in opdracht was hij allang ontstegen. Op de kleine foto de drie auto's die voor de Schepenzaal in Zwolle mochten staan. Onze eigen 110, de rode 110 van vriend Pieter en de Discovery die we toen zakelijk reden. De Discovery werd bestuurd door getuige en autofreak Nico, die iets meer gevoel had voor de traagheid van de massa van de versnellingbak dan getuige Raymond.

Onze 110 is nu 25 jaar oud (net zoals m'n Billingham fototas) en had eigenlijk belastingvrij moeten zijn maar goed, ik prijs me gelukkig dat ik hem door m'n camera toch weer mag besturen (al denkt de boekhouder daar anders over) .

Pompdagen in Schotland
       
     
Pompdagen in Schotland

Bij lange na niet 'the real thing' maar je moet toch wat!

Lees meer hier: Een maand in Schotland

FOTO VAN DE KOETJE'S OP DE GROENE WEIDE IN HEINO.
       
     
FOTO VAN DE KOETJE'S OP DE GROENE WEIDE IN HEINO.

Een genot om dit midden in Heino te hebben! Met links achterin de fotostudio van Fotograaf Heino en de 'editing room' in het woonhuis, met uitzicht op het weiland.

Het groene hart van Heino City Centre is in eigendom van de Hervormde Gemeente Heino en wordt verantwoord gebruikt door 'Biologisch Made Easy'.

Overigens, over biologisch gesproken: Wist u dat Heino de hoofdstad is van de biologische varkensteelt? Met 6 biologische varkensboeren die leveren aan de biologische slagers van De Groene Weg, is Heino een voorbeeld voor de rest van Nederland.

Vaste prik in dit weiland is altijd de vuurwerkshow tijdens de Heinose Pompdagen die we vanuit de voortuin kunnen bekijken. De koetjes zijn dan veilig in een ander weiland.

Landelijk gebied in het centrum van Heino!
       
     
Landelijk gebied in het centrum van Heino!

Net terug uit de studio de foto's van deze ochtend aan het inladen, gaat de telefoon: jounalist en radiomaker Sonja van der Sar aan de lijn. We hebben het over de vorderingen aan ons gezamelijk project een 'droom van een boek', een co-creatie geinitieerd vanuit de Droom van Zwolle. Het raam rechts van mij staat open. Het is immers heerlijk werken met de geur uit de tuin en het geluid van de vogels... Geconcentreerd op het gesprek miste ik even de activiteiten in het weiland voor het woonhuis aangrenzend aan de fotostudio. Het duurde echter niet lang voordat een onvervalste landelijke lucht zich meester maakte van al mijn geur zintuigen. Ik vond het niet gepast om op dat moment mijn gesprekspartner deelgenoot te maken van deze ervaring. Ik ben nu eenmaal niet van de tekst. Tekst heeft voor mij vooral te maken met vindbaarheid van de websites van STUDIOVHF, dus zoekwoorden als fotograaf, agrarische sector, redactionele fotografie, gooi ik er nog ook nog maar even in. Over content-marketing gesproken! Om dit te delen is er natuurlijk niets beter dan een foto, de geur associatie hebben mensen er dan zelf wel bij. Wat dat betreft zijn die oude 'verspreiders' beter om dit associatieve vermogen aan te wakkeren dan deze innovatieve injecteerders van Veenhuis uit Raalte, maar ja dat is de vooruitgang zullen we maar zeggen. Als ik een mooie zwart-wit foto op mijn scherm zie ruik ik ook nog steeds de geur van ontwikkelaar en fixeer. Zouden jounalisten ook zoiets hebben met typemachines?

Northampton
       
     
Northampton

The place we used to call home (and sometimes still do).

Prille Romantiek!
       
     
Prille Romantiek!

Op zoek naar passend beeldmateriaal voor een rubriek met een wandelroute kwam ik deze (voor mij) bekende Heino-ers tegen. De relatie was maar pril toen ze over een halve pagina in Hoezo?Heino verschenen.