Een trouwalbum met echte Passe-Partouts / by Vincent Hartman

Pallazzo Magneetsluiting en ViVidcolor DiBond cover.

Hij is binnen! Het nieuwe demo album van Verka met echte passe-partouts. Een enkele keer krijgen we de vraag een album te leveren met 'opgeplakte foto's'. Een beetje zoals vroeger, zeg maar. Ik kan me het nog herinneren met de hand foto's in te plakken, hier en daar een lijntje trekken met een calligrafeerpen (zonder te frivool te worden uiteraad..) en op een aantal pagina's een handgesneden passe-partout. Tjonge wat een klus, ik kon daar echt tegenop zien. Ook hier heeft het digitale tijdperk voor een aanzienlijke verbetering gezorgd, al is het nog steeds tijdrovend.

Voor bruidsparen die een album willen met pagina's met echte Passe-Partouts hadden we tot voorkort alleen het uit Australië afkomstige E-lay product van Jorgensen albums. Een erg mooi uniek concept van handgebonden, professionele fotoalbums met volledige vrijheid om een album te creëren naar eigen wensen, voor zowel de omslagen als de lay-out van de passe-partouts. Erg mooi, maar toch een tikje conservatief  en niet voor iedereen financieel haalbaar.

Echte Passe-Partouts!

Palazzo Matted

Het Palazzo Matted album biedt hier uitkomst en wij waren dusdanig enthousiast dat we een demo album hebben samengesteld met 30 pagina's foto's van bruidsreportages van het afgelopen jaar. Het is een nóg luxere uitvoering van de bekende Palazzo albums. Het album in een formaat van 35x35 cm is afgewerkt met passepartouts en op de voorzijde een afbeelding op het krasvaste ViVidColor. Het is het perfecte compromis tussen een 'conventioneel album' en een modern vormgegeven digitaal album. 

Combinatie digitale opmaak met passe-partouts.

Een pagina kan opgemaakt worden op een wijze waarop iedere foto zijn eigen plek op een pagina heeft met eigen passepartout. Dat kan 1 foto per pagina zijn of meerdere. Ook kan een digitaal opgemaakte pagina met achtergrond en foto-inzetjes, gezamenlijk een passe-partout krijgen. Zo wordt het een bijzonder luxueus album met een eigentijdse uitstraling en met een knipoog naar vervlogen tijden. Een trouwreportage met dit album kost bij VHF vanaf € 1775. Voor details en verdere uitleg ontvangen wij jullie graag in de studio.  

In het RTL4 programma Weddingplanner kwam ons vaklab Vakcolor ook nog aan bod: