Een weekendje (vv)Heino! / by Vincent Hartman

Sallandse streekderby vvHeino - Rohda Raalte

We hadden een weekeindje Heino gepland. Even terug naar de Heimat, de rest van het gezin zien, slapen in ons eigen prachtige huis en natuurlijk om de 10 meter 'Hoi' zeggen. Vrijdag avond middernacht arriveerden Tom en bovengetekende op het 'Heino International Railway Station en wandelden we rustig over de Stationsweg naar huis.  Lichtelijk confused waren we toen we Schotse accenten hoorden bij het openen van de achterdeur. Onze buurvrouw uit Northampton, Christine zat daar gezellig te babbelen met posh English speaking Dorien. Tom mengde zich in de conversatie met onvervalst 'East Midlands English', ook wel 'country cockney' genoemd en natuurlijk kon ook bovengetekende niet achterblijven met zwaar Nederlands accent (I need to get back on track according to some).

Het werd een gezellige avond!

De volgende ochtend maar eens even bijkomen in de pas verbouwde nieuwe kantine van vvHeino. Een kop koffie zou me goed doen. Ik was benieuwd hoe het geworden was en of ik me er nog wel thuis zou voelen. Nou dat was geen enkel probleem, een hartelijker ontvangst kun je je niet wensen! Ook een diepe buiging naar Seine Wonen. Het interieur is de juiste blend tussen een gemoedelijke plattelands kantine en een moderne eigentijdse verenigings ruimte. Helemaal top! Ook was er zowaar een electronische betaalmogelijkheid toegevoegd aan de munten automaat. Helaas accepteerde het geen van mijn bankaarten, ook de Nederlandse niet. Verstoken van koffie bleef ik echter niet, het mag dan allemaal 'fancy stuff' zijn tegenwoordig, maar de Sallandse gastvrijheid staat nog steeds als een paal boven water.

Dezelfde avond zou de kantine de vuurdoop ondergaan, want blijkbaar stond de Sallandse streekderby vvHeino - Rohda Raalte, op het programma. Hmm, nu ik er toch was, wellicht wel leuk om weer eens een paar actieplaatjes te maken? 

Toevallig had ik een van de sportlenzen bij me en de rest van het spul kon ik zo bij @STUDIOVHF ophalen. 

vvHeino Dames 1

Mijn fotografische activiteiten beperkten zich de laatse weken tot interior photography, portrait and corporate photography, dus eerst maar eens even kijken of ik het niet verleerd was bij de wedstrijd van Dames 1 tegen Mariënberg.

Marleen Holsappel in actie! ( 300mm f 5.6 1/1000s bij ISO800, hier had ik nog licht..)

De overige foto's van deze wedstrijd kunt u zien via deze link: VVHEINO Dames1

Sponsor Evenement

Ook was er een sponsor evenement georganiseerd door de Sponsorcommissie waarin sponsoren met elkaar konden netwerken onder genot van een hapje en een drankje. Een aantal sponsoren hadden van de gelegenheid gebruik gemaakt hun bedrijf te pitchen onder belangstelling van de aanwezigen. Dit was bijzonder informatief en vooral gezellig. Petje af voor de sponsorcommissie!

De foto's van dit evenement zijn te zien via deze link: SPONSOREN VVHEINO.

Ferdi Zwerink onthulde met dit unieke exemplaar de nieuwe vlaggenservice van Sonodruk.

VVHEINO - ROHDA RAALTE

En dan ging het toch echt beginnen... Ik heb veel leuke en indrukwekkende sportieve evenementen meegemaakt bij de vvHeino zoals de PompCup, vele thuiswedstrijden van het eerste elftal, de biologische varkens van het tweede en het kampioenschap van het vierde. En wat te denken van het min of meer jaarlijkse kampioenschap van de meiden van Erwin otten Advies (begonnen als ME1)? 

Deze derby was echter bijzonder. De laatse keer dat de beide rivalen tegen elkaar speelden was in mijn geboortejaar 1966, al ving ik op dat dat een voorganger was van de fusieclub vvHeino.

In de weken voorafgaand aan de derby bleken er al diverse carnavaleske voorbereidingen gedaan te zijn, geheel in Sallandse traditie: 

Wat is er gebeurd met de middenstip van Rohda...?

Nu meen ik dat zelfs Rohda Raalte niet meer op een knollenveld speelt, maar goed grappig is het wel.

De statribune liep al vroeg vol en hetzelfde gold voor iedere plek rondom het hoofdveld.

Geen vuurwerk!

Of de diverse aankondigingen nu een afschrikking waren of mensen op het idee brachten, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik nog een aantal rekeningen heb liggen die betaald moeten worden dus als de daders niet willen dat ik een aantal foto's vrijgeef dan kan dat geregeld worden:)

Roalter Wind

Een dergelijk topevenent trekt natuurlijk de nodige pers. Zo ook het team van de Roalter Wind. Ik maar denken dat het laatste 'echte' nummer op 18 december 2013 het licht zag, maar niets is minder waar. Iets met 'onkruid en vergaan' of zo? Blijkbaar heeft de uitgave een zakelijk brein achter het geheel gevonden en daarmee zijn niche in de markt. Het is in ieder geval in staat onderstaande krackers naar dit evenement af te zenden:

Brrr zo'n nare gewoonte dat inkleuren bij die Roalter Wind! Maar goed daar kunnen deze tekstschrijver en fotograaf natuurlijk niets aan doen. De vormgever zal wel last hebben van typishe roalter wind?

De wedstrijd

Daar kunnen we kort over zijn. Top Sallands voetbal en dito sfeer. De gastheren gunden hun opponent hun feestje maar lachten uiteindelijk als derde met de overwinning in de kantine omzet. vvHeino meer dan voetbal alleen!

In het chique Heino praten we natuurlijk niet over geld of eindstand van een wedstrijd, want daar gaat het natuurlijk niet om. Het gaat om de sociale cohesie en samen lol maken. De weken ervoor hadden Heino en Raalte immers niets anders gedaan op hun feesten als de Pompdagen en de Stöppelhaene. Het leek wel of beide dorpen blij waren dat er een evenement bijgekomen was om hun langzaam te laten wennen aan het einde van de oogstfeesten en de vakanties.

De lichtomstandigheden waren om 20.35u inmiddels dusdanig verminderd dat we onze toevlucht moesten nemen tot de voor ons uiterste waarden als: f2.8, 1/640 bij ISO 12.800 en 300mm. Da's meer iets voor een echte pers of sportfotograaf!

Inmiddels zijn we volop bezig de foto's van dit fenominale vvHeino weekend te editen, editen en editen...

Alle foto's zijn nu online en kunt u ze zien via: SALLANDSE DERBY.

Tot de volgende keer?