Blogs in het Engels / by Vincent Hartman

If you can't read Dutch then you can go here now: Blogs STUDIOVHF SCOTLAND.

Een aantal keren heb ik gemerkt dat mensen uit de UK proberen dit gebrabbel in het Nederlands te vertalen naar het Engels met gebruik van Google translate of translate.eu. Ik denk dat ze dat nu overigens ook doen, want ze zijn vast nieuwsgiering geworden nu ik ze met de link hierboven snel van de site af wil leiden. Bij nazien blijkt dat 17% van de bezoekers van deze site hun browser op Engels hebben staan (bij de STUDIOVHF site is dat 40%). Ruim 20% van de bezoekers komt uit Engelstalige landen of uit landen waarvan ik zeker denk te weten dat we elkaars taal niet bespreken.

Afgelopen zaterdag werd ik door m'n Schotse buurman achter m'n editing scherm weggetrokken om wijn te drinken. Nu had ik daar natuurlijk helemaal geen tijd voor want ik heb immers stapels werk liggen, maar 'it would be rude not to', oftewel onbeleefd zo'n aardige geste af te slaan (daarna het werk gewoon hervat hoor en schat in dat de resultaten er niet onder geleden hebben). 

Hij is een fervent fotofanaat en liet me bescheiden als hij is (dat is al gauw in de ogen van een Nederlander) wat foto's zien:

Van met name de bovenste foto was ik erg onder de indruk. We hadden het dus voornamelijk over fotografie en pakten deze site erbij. Hij had z'n browser zo ingesteld dat die automatisch vertaald naar het Engels. Al eerder die dag viel het me al op dat er mensen vanuit Falkirk op de Nederlandse site zaten, dus verbaasde het me niet. Het was hilarisch om te lezen, het sloeg werkelijk nergens op (nee ook niet in het Engels:(.

Het wordt dus tijd om ook zo nu en dan eens een update-je of wat gedachten de wereld in te sturen in het Engels. Via een blog kun je wat meer woorden kwijt dan de 140 karakters op twitter en het is tevens goed voor de performance van de site(s).

Internet marketing

Als kleine zelfstandige is internetmarketing altijd al erg belangrijk geweest. Het stelt mij in staat naamsbekendheid op te bouwen en goede aanvragen binnen te krijgen. Dit zonder te veel 'out of pocket expenses'. Inmiddels is het een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden geworden, met name hier in Schotland.

Enige weken geleden hebben we hier de nieuwe website gelanceerd van Incognito Underfloor Heating. Met enige trots kan ik wel zeggen, want niet alleen komt het merendeel van de fotografie van STUDIOVHF, ook de website hebben wij zelf gebouwd en gevuld. 

De oude website had 4 pagina's, weinig textuele inhoud, laat staan goede fotografie en ook geen social media profielen. Het top punt van het out of date zijn was wel de download button voor de PDF van de brochure! 

Nadat alles vernieuwd was met de nieuwste modernste technieken zou je toch enig resultaat in zoekmachine resultaten moeten gaan terug zien. Je voelt het al aankomen: niets, niente, nada! Ik was er zo gefrustreed over dat ik er een blogje over schreef: Article marketing and blogposts , dan hebben we in ieder geval wat 'backlinks'.

Als je zelfs niet bij de eerste 300 resultaten zit, dan heb je nog wel wat te doen:(

Ook deze ervaring droeg bij aan de motivatie om blogs in het Engels te gaan schrijven, dan slaan we twee vliegen in één klap!

De inhoud van de blogs zal anders zijn en natuurlijk ook de taal, maar dat is voor jullie Nederlanders natuurlijk geen probleem. Zie ik jullie daar?