Foto's maken bij ISALA Zwolle / by Vincent Hartman

Soms moet je je gewonnen geven. Veelzijdig als we mogen zijn, we kunnen niet alle foto's zelf maken. Per slot van rekening hebben wij de gedragscode van onze beroepsvereniging DuPho (zie links) ondertekend waarin bij hoofdstuk 5 het volgende staat beschreven:

"5.3. Een lid zal zijn opdrachtgever geen verkeerde voorstelling van zaken geven omtrent zijn expertise wat betreft het uitvoeren van de opdracht."

Dus toen Huisartsenpraktijk Heino zei dat het maken van een röntgenfoto noodzakelijk was zijn we toch maar naar Zwolle afgereisd:

Vakwerk van Dokter Burghard, van Traumatologie Isala Zwolle. Ook dank aan gipsverbandmeesters Bart & Gijs voor hun prachtige beeldhouwerk en alle andere medewerkers van de Isala voor de klantvriendelijkheid.

Dit was op 4 mei jl. en inderdaad als je dan op 18 juni dit soort blogjes gaat schrijven heeft de verveling wel toegeslagen! Veel foto's zijn er door mij immers niet meer gemaakt de afgelopen weken. Alle mooie statieven ten spijt, zelf blijk je toch het meest flexibele statief te zijn voor je camera en dan wordt dit vak toch wel wat lastig... Lastig voor fotograaf Vincent Hartman zelf , maar vooral ook voor zijn klanten. De wedding aftershoot van Sharon & Herjan die die ochtend gepland stond werd tot nader order uitgesteld en de bruidsreportage van Sandy & Mitch hebben we helemaal niet kunnen doen. Gelukkig vonden we in collega Fotograaf Dorieke Zevenberg ook actief in de regio Zwolle, een leuke en vakkundige vervanger.

Geluk bij een ongeluk was ook de aanwezigheid van fotograaf in opleiding, Thomas Feickens die vanuit de Fotovakschool bij STUDIOVHF een stageplaats gevonden had. Hoewel ook de zakelijke fotografie (75% van onze activiteiten) zo'n beetje volledig stil kwam te liggen konden we toch nog bijdragen aan zijn professionele ontwikkeling. Zo maakte hij onder andere de productfoto hieronder voor het stageverslag van Lex van Hettema die stage liep bij Het Communicatiegilde:

Ook een geluk bij een ongeluk is dat er een voorziening is voor arbeidongeschiktheid. Voor een klein bedrijf als dit, dat draait op de verkoop van uren voor het genereren van omzet en privé inkomen, drogen de inkomsten snel op. Dit in tegenstelling tot een handelsbedrijf waar je van achter een bureau nog kan bijdragen aan de continuȉteit van de omzet. Na jaren iedere maand een aanzienlijk deel van het netto privé inkomen in de bodemloze, inefficiënte en onpersoonlijke put van een grote verzekeraar te hebben gestort hoorde ik van een hedendaags initiatief genaamd 'Het Broodfonds'. In een broodfonds ondersteun je elkaar op vrijwillige en gelijkwaardige basis op het moment dat je als ondernemer ziek wordt. Zwollenaar Vincent Hartman is aangesloten bij het tweede broodfonds in Zwolle, genaamd BroodfondZ. Als je de link volgt kun je er meer over lezen.

Nu is het zo dat er in Nederland veeél meer fotografen zijn dan opdrachten en klanten dus niet zonder fotograaf hoeven te zitten. Voor een aantal maatschappelijke en sociale  initiatieven waar wij ons aan verbonden hebben ligt het toch wat anders. De vrijwillers van de Salland d'Huzes, de PompCup en SportReal vertrouwen er immers gewoon op dat het goed komt als VHF toezegt de fotografie voor haar rekening te nemen. En ook hier hebben we door middel van een 'steep learning curve' weer een beroep kunnen doen op Thomas Feickens. In de nieuws artikelen die hierna volgen kunt u de resultaten zien. Deze foto willen we jullie in ieder geval niet onthouden:

Gebroken poot of niet (hier nog geen loopgips), sommige tradities moet je in ere houden! Dit keer eens aan de andere kant van de camera.

Op 7 july gaat de roze verpakking er af en hopen we weer wat vlotter en flexibeler te zijn!

P.S.: inmiddels hebben we een Heavy Duty trapje aangeschaft voor in de studio.:)

De ISALA Band, Hippie Tunes was in 2014 in de studio van Fotograaf Zwolle.