STUDIOVHF 2.0 / by Vincent Hartman

Met enig enthousiastme liep ik het kantoor van N35 Media binnen (ik werk nu tijdelijk maar met veel plezier vanuit Paal 5 in Heino). Eindelijk was ik begonnen aan een blogje voor deze site en ik had zelfs al een titel!. Als ik sterke punten heb dan liggen die niet op het gebied van titels en ‘click-bait’. De laatste blog uit 2018 is daar een duidelijk bewijs van.

Volgens de communicatie mensen van N35 Media was STUDIOVHF 2.0, toch maar een zwakke titel, erg 2019 zeg maar. Ik vond dat een compliment want dan liep ik toch niet zo heel erg veel achter, maar eerlijk is eerlijk het heeft niet echt ‘click appeal’ en daar hebben ze wel een punt.

Ik stop ermee!

Kijk dat is dan weer wel iets waar mensen direct uit nieuwsgierigheid op klikken! Even heb ik overwogen dit als titel te gebruiken, maar dan zou de gemiddelde online lezer zich al snel bedot voelen, want echt stoppen doen we natuurlijk niet.

Advertentie in Hoezo?Heino, ontworpen door Inez Oldeboer van N35 Media

Zoals inmiddels wel bekend zijn we gestopt met het wonen in Schotland. Maar afgezien daarvan stopt er voorlopig niet zoveel. We blijven nog steeds voor een aantal Schotse klanten en Engelse werken, (jawel sommige Engelsen doen nog steeds zaken met mij 😊 ). Dit doen we zowel op afstand als ter plekke, want de foto’s moeten nog steeds daar gemaakt worden.  

Afgezien van Amos Beech (interieur ontwerp en interieurbouw, Incogito Heat Co (warmtepompen en vloerverwarming) en iOtSpace (space management App en software) hebben we inmiddels een aantal mooie klanten aan het portfolio toegevoegd zoals een groot reclamebureau uit London, twee meubelfabrikanten, een andere interieurbouwer, een keten van (privé) zorg en verpleegtehuizen, Ralph Lauren (jawel, echt waar!) en een aantal kleinere opdrachtgevers.

Ook Nederland trekt weer lekker aan. Zonder al te veel tamtam te hebben gemaakt komen de opdrachten uit de wijde regio Zwolle – Raalte gewoon weer binnen alsof er niets is veranderd. En dat terwijl de posities van mijn Nederlandse websites wel eens beter zijn geweest. De Schotse site Photographer Stirling daarentegen, bezet top posities in Google voor de juiste zoekwoorden in de steden Glasgow, Stirling en Edinburgh. En dat brengt me tot het volgende punt.

Vincent Hartman Fotografie houdt op te bestaan

Zo’n move naar en van Schotland heeft veel voeten in de aarde. Als je alles van te voren weet begin je er nooit aan, maar als je het toch doet, denk je achteraf: “Da’s toch wel mooi zo!”. Een Belgische collega uit de BMA tijd had destijds een gevleugelde uitspraak: “je moet blijven bewegen om vliegen te vangen!” En bewogen hebben we en dus ook de vliegen gevangen. Dit betekend dat we een frisse start maken en ons nu uitsluitend nog op de zakelijke markt richten.

De website www.vincenthartmanfotografie.nl houd als zodanig op te bestaan en wordt gedeeltelijk geïntegreerd in www.studiovhf.com en de fotografie voor de particuliere markt komt te vervallen (behalve voor jou dan).

Vandaar de titel STUDIOVHF 2.0

STUDIOVHF gaat door met Reclamefotografie, Productfotografie, Interieur en architectuur en algemene bedrijfsfotografie. Zoals het er nu naar uitziet openen we eind van dit jaar de nieuwe fotostudio op het bedrijvenpark Blankenfoort in Heino .

De nieuwe studio zal bij uitstek geschikt zijn voor productfotografie en portretfotografie en zal aanzienlijk groter zijn dan voorheen en vooral ook hoger. Wat dat betreft was het werken in een studio in Glasgow erg fijn.

Hoger in Google

Verder hebben we de tijd in Schotland benut om ons verder te bekwamen in digitale marketing en zoekmachine optimalisatie. Hier zijn we mee begonnen in 2009 toen de voorganger van deze website live kwam en dat heeft voor een belangrijk deel bijgedragen aan de aanwas van nieuwe klanten. Ook voor de bedrijven die onder de Amos Beech groep vallen is dat inmiddels een belangrijke pijler onder de omzet.

De website heeft u, nu de juiste bezoekers nog!

Zoekmachine optimalisatie is dankbaar werk, maar ook tijdrovend. Op termijn verwachten we echter wel dat we ruimte gaan krijgen om ook voor een aantal Nederlandse klanten dit werk voor hen en vooral met hen te kunnen gaan doen.

U kunt er hier al vast wat over lezen: Hoger in Google.

Wordt vervolgd!

Oh en nog even voor de liefhebbers:

Als je op onderstaande foto klikt zie je een panorama genomen vlakbij Callander in Stirlingshire.

De panorama is samengesteld uit staande opnames met de vintage Canon 5D1 met 100mm f2.8, zonder statief en dat ging dit keer goed (even afgezien van het aflopende stuwmeer dan).

De panorama is samengesteld uit staande opnames met de vintage Canon 5D1 met 100mm f2.8, zonder statief en dat ging dit keer goed (even afgezien van het aflopende stuwmeer dan).