Hoezo?Heino 11e editie / by Vincent Hartman

Arjan Hehenkamp in actie voor de Cover van Hoezo?Heino

Arjan Hehenkamp in actie voor de Cover van Hoezo?Heino

Inmiddels is het alweer de 11e editie van HoezoHeino?, de trendy krant over Heino, uitgegeven door N35 Media. Een bijzonder nummer voor STUDIOVHF, omdat we hiervoor bijna het dorp niet uit hoefden. Efficient is het wel, maar ook een beetje saai. Geen nachtelijke avonturen tijdens het Amsterdam Dance Event, een tripje naar vliegbasis Twente, of een dagje op de TT-Assen. Wel naar vvHeino, Lierderholthuis en helemaal naar Raalte.

Het is een nummer geworden met veel sport, waaronder de Volleybalvereiniging Lierderholthuis die speelt in het nieuwe dorphuis. We hebben in het verleden al veel sporten gefotografeerd, van snel (motorsport) tot razendsnel (tafeltennis). Ook brengen we nog wel eens wat uurtjes door langs de lijn bij 1e-klasser vvHeino, dus met goede moed reisden we af naar het altijd gezellige Lierderholthuis om wat plaatjes te maken van de Volleybal. Zo moeilijk kon dat toch niet zijn?

Volleybalvereniging Lierderholthuis

Dat bleek een grove onderschatting. Wat een lastige sport is dat om te fotograferen! De techniek was zoals te doen gebruikelijk het probleem niet. De hal is niet al te groot en heeft een wit plafond (die het niet lang gaat uithouden overigens:) en met twee diagonaal opgestelde flitsers naar het plafond gericht hadden we voldoende licht om de actie met een redeijke sluitertijd (1/400s, f4.0) vast te leggen. Daarna komt het op het volgen van de actie aan en dat is lastig al je 'close beeld' wilt. Voor een leek op het gebied van volleybal is het nog wel voorspelbaar waar de bal vandaan komt bij de opslag, maar daarna gaat het echt alle kanten op en er loopt altijd iemand in beeld. Wat dat betreft maak ik er liever een ge-ensceneerd beeld van zoals in deze serie over jonge talentvolle sporters: redactionele fotografie. Met een lage succesrate was ik desalniettemin wel content met het bovenstaande plaatje.

Muziekvereniging Salland, Lierderholthuis

Ik had dit blogje wellicht beter Hoezo?Lierderholthuis kunnen noemen, want ook bovenstaande foto is daar in het dorpshuis gemaakt. De blaassectie van de Muziekvereniging Salland oefend op het podium aangrenzend aan de sporthal. De drumsectie in een andere ruimte. Dat deze Muziekvereniging geen suf hoempapa bandje was wisten we inmiddels al: MUZIEKVERENIGING SALLAND KRIJGT DE KERK WEL VOL. Het verbaast me dan ook niet dat de vereniging veel jonge leden telt.

Massage praktijk ILonka

En natuurlijk staat deze editie van Hoezo?Heino weer boordevol met reportages van ondernemend Heino.

Voor meer foto's en het online magazine: Hoezo?Heino.