Heikera Vossenjacht / by Vincent Hartman

Fietstoerclub Heikera organiseerde vandaag weer de Vossenjacht, een mooie tocht ten noorden van Heino over 15 KM. Tijdens de tocht kwamen de kinderen met hun ouders en (electrische voortgestuwde) opa's en oma's, 7 vossen tegen. De kinderen moesten letters verzamelen die ze van de vossen kregen. Maar dan moet je ze wel herkennen natuurlijk als je er langs fietst! Bij bovenstaande Crast-test dummy was het overduidelijk, die zie je niet zo vaak langs de kant van de weg. Ook een matroos op zoek naar haar boot bij het kanaal aan de Kluinhaarsweg konden ze niet missen. De houthakker en de indiaan speelden onder een hoedje, zo bleek, De houthakker wilde natuurlijk graag zijn bijdrage leveren aan de Vossenjacht, maar besteedde zijn tijd nuttig met het kloven van hout. De kinderen kregen de houtje mee, maar niet voor lang want de houthakker bleek in dienst te zijn van een indiaan die de houtjes terug vroeg voor het kampvuur. Op de kruising van de Dalmsholterweg-Langsweg kwamen de kinderen een Poetsvrouw tegen. Toch wel wat vreemd als je een als poetsvrouw een bankje ziet reinigen of zelfs een boom. Volstrekte onzin volgens een van de kinderen want dat werd toch zo weer vies! Haar ouders hielden wijselijk hun mond.  De visser aan de kanaaldijk was moeilijker herkenbaar als een vos. Als ik geen kaartje had gehad waar hij zou moeten zitten was ik er ook langsheen gereden. Overigens viel het me op dat de visser ook door sommige deelnemers niet als vos werd herkend, terwijl ik er met camera in de buurt was... De heks iets verder op was dan wel weer duidelijk genoeg, ook al was ze veel te aardig en deelde ze heksendrop uit. Bij de finish op Camping Heino vond de verloting plaats voor het juiste woord, dat ze uit de letters samenstelden. Al met al weer een geslaagde middag!

Fotograaf Heino was weer van de partij en maakte het volgende fotoverslag: HEIKERA VOSSENJACHT