Meesterburger Heino & Carnaval 2013 ! / by Vincent Hartman

VincentHartman.jpg

Daar sta je dan op het podium in Oortwijn, de residentie van carnavalsvereniging de Sökkestoppers en dan ook nog in een ere-rol als Meesterburger ! Een van de onderdelen op het Bonte Stoppersgala-avond van carnavalsvereniging de Sökkestoppers is de bekendmaking van de nieuwe Meesterburger, ge-organiseerd door de z.g. 'Stopnoald’n'.

Op een ochtend kwam ik in de winkel van opticien en juwelier Boerdijk om het fotowerk voor zijn pagina in Hoezo?Heino te bespreken. Nou daar zijn we niet aan toegekomen want Peter had iets anders 'up on his sleeve'. De avond er voor had hij een vergadering gehad met 'De Stopnoald’n'. Ik zat amper met een kopje koffie in de hand en Peter liet er geen gras over groeien: "Wil jij de rol van Meesterburger op je nemen?". Uhh, ik? Waarom ik? Of ik wel wist wat dat betekende? Nou zover was ik inmiddels wel, maar ik vond het toch eigenlijk teveel eer mijn naam toe te voegen aan de lijst met mijn illustere voorgangers. Per slot van rekening ben ik een import Heinoër en wonen we hier pas 7 jaar, maar goed de valse bescheidenheid maakte al snel plaats voor een gevoel van eer en trots en al snel accepteerde ik zijn voorstel. Nu had ik blijkbaar al een aantal jaren de rol als 'Speculatie Prins der Sökkestoppers' gekregen. Op een of ander manier dook mijn naam steeds weer op als de prinswisseling ter sprake kwam, maar mijn naam was toch echt haas. De belangrijkste taak van de Meesterburger is de sleuteloverdacht aan Prins Wim 1 op de 9e februari en de prijsuitreiking bij de Autorodeo. Uiteraard een taak die ik met eer zal vervullen.

Omdat dit soort zaken bij de Sökkestoppers altijd met grote geheimzinnigheid is omgeven besloten we dat mijn beste vermomming was om met camera actief te zijn en daarvan kunt u hier een aantal foto's zien: Bonte Stoppersgala Waaronder het weergaloze optreden van zanger Rinus, waarna ik mijn camera heb weggelegd en me in het feestgedruis heb gestort.

Op Zaterdag en Zondag mocht ik Met Prins Wim I en Adjudant Mark mee op de prinsenwagen van de Sökkestoppers en vanaf dit bijzondere standpunt heb ik een aantal plaatjes gemaakt.

Zaterdag 9 februari: 20130209

Zondag 10 februari: 20130210

Een verslag van de sleuteloverdracht vind u op de site van NuHeino

(De foto bij dit artikel is gemaakt door de social media koning der Sökkestoppers: Emiel Roelofs)