Tulpen uit Amsterdam in Heino / by Vincent Hartman

Het schilderij 'Tulpen uit Amsterdam' van Siphrah Lubberink heeft een plek gevonden in de ontvangstruimte van de Fotostudio van Vincent Hartman Fotografie te Heino. Schilderes Siphrah werkt in Atelier Aventurijn aan de Raarhoeksweg in Raalte. In dit atelier krijgen kunstenaars met een beperking de ruimte om hun creatieve talenten te benutten om zo een volwaardige plek te verwerven binnen de maatschappij. Keramiek en schilderen zijn de hoofdwerkzaamheden in het atelier.
Toen Vincent bij Zozijn was voor foto's voor het volgende nummer van de RoalterWind viel hem, behalve de goede sfeer, ook de vele kleurige kunstwerken op uit het Atelier Aventurijn. Hij stelde voor om zijn zwart-witte studio op te fleuren met wisselende schilderijen van de cliënten van Zozijn. De studio wordt bezocht door zakelijke en particuliere opdrachtgevers en die krijgen zodoende kennis van de uitleen mogelijkheden van het atelier of een idee voor een bijzonder cadeau. Ook de soepkommen bij Het Communicatiegilde in Raalte, waar Vincent deel van uit maakt, komen uit dit atelier. Voor meer informatie: Aventurijn.