Muziekvereniging Salland krijgt de kerk wel vol ! / by Vincent Hartman

Eerlijk is eerlijk, toen ik halverwege de vrijdag middag gebeld werd of ik dezelfde avond foto's wilde maken bij de Muziekvereniging Salland had ik er weinig trek in. Na een drukke week en een intensieve dag zakelijke portretfotografie in Zwolle verheugde ik me op een avondje bankhangen. De Muziekvereniging Salland gezeteld in het kleinste dorp van de gemeente Raalte, Lierderholthuis, had haar jaarlijkse uitvoering getiteld 'Van Disco naar Dance'. Toen ik het dorp in reed vond ik het al verdacht druk en toen ik me meldde in het karakteristieke pand 'de Kerkehoek' was die zaal al bijna helemaal gevuld. Midden in de Kerkehoek die ook dienst deed als sportzaal voor de St. Nicolaas school stond nu een grote bar compleet met tapinstallatie. Een voorbode van de komst van Ontwerpbureau Lood die hier met ingang van 1 juli haar intrek gaat nemen? De uitvoering zelf zou er tegenover plaats vinden in Katholieke kerk. Een tikje vooringenomen (niets menselijks is mij vreemd) bereidde ik mij voor op een, 'excusez le mot': sullige uitvoering van een hoempapa band. Ik had beter kunnen weten. Onze kids gaan in dit dorp naar school en derhalve komen we er nog wel eens. Lierderholthuis is een ondernemend dorp en als er iets georganiseerd wordt of als er iets moet gebeuren dan levert ook iedereen zijn bijdrage. 

Ik stapte een nagenoeg donkere kerk binnen en 'Ontwerpbureau Lood' sprak mij nog bemoedigend toe: 'mooi met bestaand licht werken'. Lekker voorbereid vroeg ik mij af; "welk licht??" Direct links van de ingang zag ik echter wat high tech apparatuur staan en een crew met de tekst RGB LASER VERKOOP, Hmm, da's waar ook die zitten hier in het dorp... het kon nog wel eens goed komen met dat licht! En het kwam goed. De Muziekvereniging Salland blijkt de grootste en meest succesvolle muziekvereniging van de regio te zijn en het werd snel duidelijk waarom. Niks sullige hoempapa muziek, maar moderne hedendaagse songs die op een dance festival niet zouden misstaan. Vervolgens werd een bescheiden lasershow ingezet die later voluit ging. Ik was het bankhangen snel vergeten! 

Een kort beeldverslag kunt u zien via de volgende link: 20140411