Diner voor Twee bij @buuffies ! / by Vincent Hartman

Geef Vincent Hartman zijn 1e wijntje na @40dagenRaalte, steun Stichting HKS en maak kans op een Diner voor Twee bij @Buuffies!

Het zal een aantal onder u wellicht niet ontgaan zijn. Fotograaf Vincent Hartman doet mee aan de actie van de Gemeente Raalte '40 dagen zonder alcohol'. Het bestaan van de actie zelf is echter bij velen onbekend. De communicatie eromheen was dan ook mager. De campagne 40 dagen zonder alcohol startte op 5 maart 2014 omdat dan de vastentijd, de periode tussen carnaval en pasen, begon. Vincent Hartman begon op het begin van de werkweek 3 maart en zag het als een uitdaging de gebruikelijke periode '4 dagen zonder alcohol' te vertienvoudigen. De officiële eindtijd van de actie is maandag veertien april en u wordt uitgenodigd om samen met hem op Zaterdag 19 april het eerste glas te heffen. Over de actie straks meer, eerst deelt hij in dit artikel een aantal ervaringen met u.

"Het begon met antwoord te geven op de stelling: 40 dagen zonder alcohol:

- Ik kan prima zonder…
- Mij lukt het wel…
- Voor mij geen verschil…
- Zal nog best lastig worden

Hierop antwoordde ik natuurlijk: 'ik kan prima zonder', makkie toch? Per slot van rekening koos ik wel vaker voor een spa-tje of groene thee om redenen als autorijden en het in stand houden van mijn energiepeil met het oog op het werk. Toch duurde het enige dagen voordat ik me officieel opgaf. Als ik dan een poging waagde, met een wijntje 'on the side' werkte de website niet op mijn mobiel. Blijkbaar was de actie alleen bedoeld voor de echte 'diehards' en het overwinnen begon al voordat je überhaupt ingeschreven stond. Afijn, uiteindelijk de desktop maar aangeslingerd en me officieel opgegeven. Ik verwachtte een spetterende 'kick-off meeting' met de andere deelnemers om een vorm van saamhorigheid en sociale druk te creëren, maar afgezien van een bevestigings mail was dat het dan. Nou ja, natuurlijk doe je het voor jezelf en heb ik het zelf maar de wereld ingeslingerd zodat mijn omgeving me wel zou ondersteunen. Dat was natuurlijk een grove overschatting!

Mensen die mij wat beter kennen weten dat ik van het bourgondische type ben en graag een wijntje of biertje lust, liefst vergezeld van een hapje. In het landelijk gebied Salland voel ik me dan ook uitstekend thuis al moet ik eerlijk bekennen dat deze levensstijl niet gebiedsgebonden is. Inmiddels waren we een aantal dagen de actie in en werd er in huize Hartman besloten ook het overige dieet maar aan te passen, onder het motto: 'als we dan toch moeten lijden, dan maar goed'! Het moet gezegd worden, de kilo's vlogen eraf. Ik had er genoeg van dus kon ze gerust missen. Het eerste weekend verliep soepeltjes. Het hielp dat vriend 'P' er niet was die vrijdag dus de zo langzamerhand traditie geworden vrijdagmiddagborrel met pullen bier ging niet door. De twee weekeinden erna waren echter een stuk lastiger. Zo eind van de zaterdagmiddag, is het na het werk even zitten met een glaasje wijn toch wel erg lekker. Dat zijn van die momenten dat je denkt , oh ja ik doe mee met die actie en ik heb het van de daken geschreeuwd, dus ff volhouden maar... Een andere zaterdag begaf ik mij in het hol van de leeuw. Ik zou een beeldverslag maken van het In The Attic Live Music Festival in Cafe Restaurant Marktzicht en combineer daar doorgaans het nuttige met het aangename. Ik moet zeggen dat de aanwezigen daar mij goed geholpen hebben. Ik heb zelfs de Rivella weer herontdekt! Ik was na de laatste foto's wel opvallend vroeg thuis en de volgende morgen ook ongewoon fit weer vroeg op.

Ik noemde al dat het een overschatting was dat mijn omgeving mij wel zou ondersteunen. Dat viel dus nogal tegen. Vriend 'P' appte vrijdagmiddag nu 'Groen thee-tje?' in plaats van 'biertje' maar verder viel het mij op dat er bij evenementen steevast bier werd gehaald, terwijl mijn sapje consequent werd vergeten! U begrijpt dat ik dat er wel even bij betrokkenen ingewreven heb. Erg lomp vind u niet? Het is in ieder geval een wijze les want als ik er over nadenk heb ik die fout ook meermalen gemaakt."

Anyway, als we dit schrijven loopt de actie nog 10 dagen en Hartman vindt het mooi geweest. Op de 19e gaat hij weer gewoon normaal doen en nodigt hij u uit met hem het eerste glas te heffen bij Proeflokaal Buuffie's.

De actie: Steun Stichting HKS en maak kans op een Diner voor Twee bij @Buuffies!

Wat gaan we doen? 

Op zaterdag 19 april verzamelen we om 17.00u bij Buuffie's. Als u deel wilt nemen aan de actie dan kunt u daar loten kopen voor € 3 per stuk. Uit deze verkochte loten wordt een winnaar gekozen die samen met Vincent Hartman proost op het einde van de 40 dagen zonder alcohol. De winnaar krijgt van STUDIOVHF een waardebon voor een diner voor twee aangeboden bij Buuffie's. De opbrengst van de overige loten gaat naar de Stichting Heino Kids Sport.

Stichting HKS stelt zich ten doel belemmeringen voor kinderen tot deelname aan sport, van welke aard dan ook, weg te nemen. Ouders, voogden en allen die betrokken zijn bij de opvoeding van een kind kunnen een beroep doen op stichting HKS om te helpen. Kinderen uit de voormalige gemeente Heino (Heino, Laag Zuthem en Liederholthuis) in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar kunnen hiervoor in aanmerking komen.
Uw bijdrage wordt dus goed besteed!

Wij hopen dan ook op een grote opkomst en dat u nog even blijft na borrelen.


**Update** **Update** **Update** **Update** **Update** **Update**


Het 'Diner voor Twee' viel op lotnummer 37 in handen van Martin Groot Koerkamp. Het grappige was dat Martin niet eens op het terras van Buuffie's zat maar er tegenover op het terras van Café de Baron. Alle gasten van Buuffies hadden we zo'n beetje gehad en zelfs Barrie Dijkman werd tijdens zijn 'rondje om de kerk' aangehouden door de buitendienst van STUDIOVHF om een lot te kopen. 

De prijs viel op lotnummer 37 en Martin proostte met Vincent die zich zijn eerste wijntje na 46 dagen meegedaan te hebben aan @40dagenRaalte bijzonder goed liet smaken!

In totaal zijn er in een uur 71 loten verkocht resulterende in een opbrengst van € 213,00 voor de Stichting Heino Kids Sport. Het verslag van NuHeino leest u hier: Martin Groot Koerkamp winnaar actie Vincent Hartman.


**Update** **Update** **Update** **Update** **Update** **Update**